Cinderbloom

2013-03-30
20:58:51

Sillar
Ligger i soffan och chillar. Syrran, hennes kille och son har kommit hem idag. Vi har ätit lite middag och bara umgåtts. Nu funderar jag på vad jag ska hitta på medan hela huset sover. Mamma kommer också att lägga sig tidigt eftersom hon jobbar imorgon, och eftersom hon också sover i mitt rum nu när syrran & company sover i mammas rum så kommer jag inte kunna vara där heller. Men det är sånt man får ta, och det gör mig ingenting. Är väl lika bra att bekanta sig med vardagsrummet ibland. ;) Tror nog att jag ska spela sims hela natten, och äta torkat kött, nu när det ändå är vår. Fast imorgon blir det tydligen sommar, så står det i kalandern. Sommartid.
 
Njaa, riktigt såhär ser det inte ut ute ännu.

2013-03-30
13:44:37

Sol!
Sitter ute med katterna och njuter av det härliga vårvädret. Snön smälter och solen skiner.

2013-03-28
20:27:00

Dagen efter
Sitter i soffan och halvglor på hockey. Var en lyckad kväll igår och idag mår man som man förtjänar. Vi spelade spel med klasskompisarna och hade det mysigt! Idag har jag legat i soffan sen klockan tolv. Har hittat roliga märken av färg lite här och var i kroppen efter natten eftersom jag målade armen med tusch igår och det har färgat av sig överallt. Som tur är ska man ingenstans idag så då spelar det ingen större roll, hoppas bara att jag får bort färgen med tvål och vatten.
 
Märkte föresten igår på kvällen att jag målat peace-märket på armen fel. Haha, sånt händer...

2013-03-27
18:48:59

Hippiekläder
Såg tidigare ut såhär:
 
Men slutprodukten blev ändå detta:
 
Svårt att se ut som en hippie på ett enkelt sätt, det känns som att allt bara blir för mycket. Men, detta får duga. Nu är det bara att dricka några kalla cider och invänta klasskompisarna! :)

2013-03-27
14:39:57

Inför hippie
Sitter hemma hos föräldrarna och funderar på vad jag ska ha på mig idag. Har rensat garderoben och har en liten plan på en outfit, får se hur det blir, och duger det inte så får jag nog köra på det i alla fall eftersom jag inte har så himla mycket alternativ.
 
För i övrigt så känner jag mig väldigt bakis.. Satt uppe igår med Sofia och Kenny och tog några kalla. Skoldagen gick ändå väldigt bra, och jag orkade stiga upp. Snart blir det nya tag!

2013-03-27
13:28:00

Namnskylt från Skyltmax!
Har just klickat hem en namnskylt från Skyltmax.se där det står mitt namn och att jag är undersköterska. Den ska jag ha på mig när jag börjar jobba på sjukhuset i sommar. :) Spännande! Nu känns det som att man jobbar på riktigt, med skylt och allt!
 
På hemsidan finns även en massvis med andra olika skyltar som man kan göra, gå in och kika!
Länk: namnskylt

2013-03-26
12:59:27

Gamla bilder
Tänkte bjuda er på lite gamla bilder, som kanske kan vara lite halvintressanta att se på! :D
 
Haha.. "coolgirl". Nå, alla var vi väl lite halvknäppa i sökandet på oss själva. :D

2013-03-26
12:48:00

Rémi Gaillard
 
 
Denna halvt knäppa men helt underbara roliga Rémi har underhållit mig i flera år och det gör han fortfarande. I brist på annat roligt att blogga om så ger jag er då honom, titta hans andra klipp också. :D

2013-03-26
12:46:24

Turbo hamster
 
Haha!

2013-03-26
12:43:00

Proven avklarade!
WOHO! Idag är jag väldigt lycklig eftersom jag har gjort bort två prov och har inga beskymmer föränn efter påsklovet. Pluggade fem timmar i sträck igår plus kanske en timme senare, och jag spelade in allt jag behövde veta och lyssnade på det med hörlurar medan jag sov, och nog tror jag att det gav resultat.
 
 
Nu är det bara att njuta av dagen, fara hem och städa och tagga hippieparty imorgon. Livet ler!

2013-03-25
08:52:49

Hallå bloggen
Har orkat vakna och tagit mig till skolan. Försov mig på fredag förra veckan och missade ett prov, och fredag tog jag en ledig dag. Nu har jag fått veta att jag har två prov imorgon, ett som jag pluggat helt ok på och ett annat som jag knappt pluggat någonting på. Suck. Nå, snart är det lov. Efter imorgon så är det bara en dag kvar som avslutas merd en klassfest i hippieanda och sen behöver jag inte vakna tidigt i över en vecka.
 
För i övrigt så är det sol och skönt väder idag!

2013-03-18
11:25:52

Studenten är på väg
Har fått studentmössan idag, jippie! Fick även en vårdbrosch och champanjglas där det står mitt namn och "Studen 2013". Nu känns det att det är på väg på riktigt. Hujja. Men det ska nog bli bra, och kul.

2013-03-17
03:09:12

Stress & inte vet jag...
Känner mig stressad över detta år. Måste ta körkort, göra teoriprovet och uppkörningen på tre dagar, jobba, börja skola, före jag börjar skolan måste jag fixa en lägenhet... Känns helt omöjligt. Men jag brukar tänka att det är så jävla många andra som gör detta varje år, så varför skulle inte jag fixa det? Det kan inte vara så jävla omöjligt att fixa en lägenhet för att börja plugga i en annan stad på ett par månader om inte mindre.
 
Inte nog med det så började min kompis och Kenny babbla på om hur vida jag är säker på att jag vill bli sjuksköterska eller inte, och om jag verkligen borde flytta och börja plugga till det. Förut har jag tänkt att det är helt självklart, jag planerar alltid i förtid. Nu vet jag fan inte vad jag vill, känns bara som att jag skulle vela ligga i sängen resten av mitt liv. Men å andra sidan så vet jag att jag aldrig kommer att känna mig säker om någonting. Jag ändrar åsikt och drömmar lika ofta som jag byter underkläder. Jag har ändå tänkt att jag ska testa. Tycker jag inte om utbildningen så skiter jag i det, försöker skaffa jobb i staden dit jag flyttar och så bor jag kvar. Inte så mycket mer med det. Om resten av världen har klarat av detta, så borde jag väl också göra det. Man gör det mycket mer komplicerat än vad det egentligen är, och det känns ännu mer tjorvigt när man aldrig har varit med om det förut. Men, någon gång måste ju bli den första.

2013-03-16
16:08:00

Veckans träning & lägenhetssökande
Yey! Har kört mina fem pass för denna vecka, då är alltså vecka ett av nio avklarad! :D Har igår sökt lite lägenheter för hösten när jag flyttar iväg för att läsa på universitet. Känns väldigt tjorvigt alltihopa och jag skulle helst bara vela på gymnasiet livet ut. Men, men. Om man tänker att om ett år, så är förhoppningsvis allting avklarat och jag är snart klar med mitt första år av sjuksköterskautbildningen, det känns ju ändå ganska lungnande.

2013-03-15
11:51:14

En jobbig natt
 
Jag kom hem från skolan, och la mig i sängen, och här ligger jag. Redovisningen gick bra, fast det gick väldigt snabbt. Men äh. Sov drygt fyra timmar ordentligt inatt eftersom jag låg tre timmar och halvsov/vaken och halvdrömde/tänkte på min redovisning som jag läste om och om igen och ändrade en massa saker hela tiden, kändes helt oändligt. Sen drömde jag om universitetsskolan jag ska söka till, att jag var där och inte hittade någonting och sjukhuset där jag ska jobba i sommar, dit jag kom försent första dagen eftersom jag inte visste hur länge det skulle ta att köra dit.
 
Nu ligger jag och väntar på att anmälan till sjuksköterskaprogrammet ska öppna, vilket det borde göra vid 13-tiden. Sen ska jag fara och övningsköra med mamma här under dagen, får se när hon ringer.

2013-03-14
22:03:30

Mat
Lagade helt okej mat med Kenny tidigare ikväll. Kött, grönsaker, bacon och en sås av soja, sweetchili, creme fraishe och grädda + en hel massa kryddor. Hade själv velat ha lite mer sting i det, men eftersom Kenny inte riktigt diggar stark mat så fick det bli en mildare variant. Såsen blev god i alla fall tyckte jag, men köttet hade kunnat vara kyckling istället, detta var nå grytkött.

2013-03-14
17:19:51

Nähä
 
Popcorn var visst inte så jävla mycket nyttigare än typ chips. Speciellt inte mikropopcorn, om man gör själv i olja o kastrull var det tydligen bra. Fan också. :( Kanske orkar göra en smoothie istället då. :)
 

2013-03-14
16:54:22

Redovisnings-pirr
Har tränat lite på min finska redovisning som jag ska ha imorgon. Känner mig inte vidare taggad men det ska väl gå. Stammar väldigt mycket när jag pratar finska när jag är nervös. Men äh, säger jag från början att jag är nervös så kanske det går över eller så tar läraren hänsyn till det ;D
 
Har varit en sväng med Kenny och skrivit ut papper på skolan och druckit kaffe hos Saana. Nu undrar man vad man ska göra, behöver inte träna idag heller så jag har hela dagen för mig! Kanske borde läsa igenom redovisningen ett x antal gånger till för att bättra mitt dåliga betyg.
 
För i övrigt sitter jag bara och myser med min sovT-shirt. Kanske skulle tända ett par ljus och se en film, och äta popcorn? Utan smörsmak då, så farligt kan det väl ändå inte vara.

2013-03-14
13:53:43

OMG!
Ringde på morgonen och tackade ja till jobbet på sjukhuset. De erbjöd mig att börja redan den 6 juni, men eftersom jag fyller 18 först 9e juni och måste hinna ta körkort så bad jag att få börja en vecka senare, och det gick bra. Så jag kommer alltså ha allt som allt tre dagar på mig att få körkortet innan jobbet börjar den 13e juni. Herregud! Ringde körskolan och jag fick en tid nästa vecka så vi ska göra upp en tidsplanering. Nu får jag då banne mig inte kugga proven.

2013-03-13
20:43:00

En onsdagskväll
Har varit hemma en sväng efter skolan idag. Där hjälpte pappa mig med finskauppgiften som jag ska redovisa på fredag. Tror inte att han skulle ha orkat hjälpa mig egentligen, men när jag nämnde att jag fick G- på språket i mitt senaste finskaprov så blev han taggad. När det var klart tränade jag 45 min och hoppade in i bastun med katten. Slängde på lite hårinpackning och bara njöt.
 
Nu sitter jag igen hemma hos Kenny och vi funderar på vad vi ska hitta på. Vi har tittat på den nya påven på aftonbladets live tv. Känns lite konstigt att de som var de fem favoriterna typ alla var emot abort och skyllde pedofili på homosexualitet. Nå, vissa länder/städer/kulturer vill väl hålla i sina traditioner med ledare som borde ha utrotats för länge sen.
 

2013-03-13
19:30:00

This is my pee pee
 
Har ni sett denna?

2013-03-13
19:21:19

Jobb & körkort
 
Har funderat på om jag ska ta jobbet som de ringde mig för i sjukhuset. Om jag tar det, måste jag ha körtkort och bil och jag har drygt två veckor på mig att få körkortet efter att jag har fyllt arton tills det när jobber börjar. Pratade med min bror om detta och han sa att jag kunde ta hans bil. Alltså, om jag fixar körkortet så kan jag ta jobbet,  yey! Om jag inte fixar körkortet blir jag illa tvungen att åka buss. Det skulle vara mycket bättre för mig att ta detta jobb, istället för att jobba på gruppboende eller äldreboende. På så sätt får jag direkt komma in på sjukhus och bli van vid att ta blodprover och sådant som man inte gör så ofta på äldreboenden, och som jag förstått så gör man inte alls det på gruppboenden för personer med utvecklingsskador, i alla fall inte på det gruppboendet som jag var för autister.
 
Ska ringa till chefen imorgon och prata med henne. Känns pirrigt att tänka att på sommaren kommer jag köra bil, till ett riktigt jobb, och få riktig lön.

2013-03-12
21:01:00

Trött
Dum som jag var så åt jag en stor portion mat vid fem så jag orkade inte träna föränn efter sju och då orkade jag inte heller så mycket som jag skulle ha gjort om jag skulle ha tränat före jag åt. Men, jag körde på ändå hela 45 minuter utan att ge upp, men jag gav inte riktigt allt.
 
Har försökt plugga lite men orkade inte svara på mer än några frågor. Fick ett samtal tidigare från en praktikplats som jag var på före jul, de frågade om jag skulle vela jobba där under sommaren men jag vet inte ännu. I så fall måste jag fixa körkort och bil för att det tar ca 30 min att åka dit med bil hemifrån. Det går ju att åka med buss också i och för sig men det känns inte så jäkla lockande. Men, får fundera. Är verkligen sugen på att vara där eftersom jag stortrivdes under min praktik. Det är en palliativ avdelning på ett sjukhus. Lite deppigt men väldigt trevligt ändå, fast det beror nog mest på personalen.
Måste fundera.

2013-03-12
12:55:52

Kris
Sitter i skolan och tuggar på nikotintuggummi, som smakar helt okej men efter ett tag börjar kännas som att man har en snus i munnen. Kom på att jag inte vet vad jag ska göra med mitt liv. Men det löser nog sig. Har alltid planerat att jag ska bli sjuksköterska när jag tagit studenten men nu blev jag sugen på att jobba med friska personer med funktionshinder. Ansökan ska in till skolan på fredag, så jag antar att jag söker och sen får jag väl se om jag kommer in och vad jag vill göra sen.
 
 
 
Denna "kris" kanske blev lite framkallad eftersom vi just pratat om kriser på psykologin, kom jag på först nu. Haha.

2013-03-11
21:16:32

Redovisning
 
På fredag ska jag berätta om en bok jag läst i finskan. Suck. Kan ingen finska, förstod inte boken och när jag är nervös kan jag absolut inte prata finska. Nå, jag har skrivit en bokrecenssion och gjort i ordning en presentation som jag ska träna på och banne mig kunna utantill tills fredag så jag kan impa på läraren. Misstänker att jag inte ligger så bra till som jag skulle vela göra eftersom jag inte har riktigt haft motivationen nog att kunna göra bra ifrån mig på ett språk jag inte riktigt behärskar. Det gör inte heller saken bättre att alla andra i klassen har läst en och samma bok och redan diskuterat den tillsammans, och eftersom jag inte fattade någonting av den boken så fick jag en lättare bok, som jag sedan måste redovisa inför alla typ en månad efteråt.
 
Nåja, nästa vecka har jag ett problem mindre.

2013-03-11
21:07:19

Första dagen avklarad!
Har tänkt börja träna idag igen, och inte äta skit (godis, chips, läsk, osv). Har tänkt köra det i tre månader. Körde sist, nu efter nyår till före sportlovet i två månader. Det gick väl sådär, men hyffsat bra i alla fall. Nu tänkte jag försöka göra det ännu bättre, och lite längre. Får väl se hur det går... :D Och går det inte helt super, så är det i alla fall bättre än vad jag skulle ha gjort annars, eftersom jag aldrig tränar och äter vad som helst.

2013-03-11
10:09:00

En smäll tillbaka till verkligheten
Sitter åter igen på skolbänken och önskar att jag vore hemma. Hade tänkt göra skoluppgifter under lovet men nej, har levlat min gubbe till level 50 istället i spelet Tera. Är helt fast.
 

Har kikat lite på högskoleprov och antagning till universitet och det känns inte ett dugg bättre. Högskoleprovet kommer jag aldrig klara, vettefan om jag ens kommer orka plugga till det. Suck.

2013-03-06
01:18:04

Dagen före
 
Imorgon smäller det! 80-tals fest med några klasskompisar, yey! Har städat hela lägenheten med Kenny, ids ju inte ta hit folk när det ser ut som en svinstia heller. Vi ska äta tacos, spela massa roliga spe, bland annat det legendariska "flip the cup",l och lyssna på riktigt bra musik från 80-talet. Kommer nog att bli suveränt.
 
Annars idag har jag varit lite och handlat smått & gott med Kenny och Saana. Har spelat lite och tittat på Dexter. Funderar på att om man borde gå och sova här om ett tag. Har vänt om lite grann på dygnet, vaknar nu för tiden efter tre och går o lägger mig typ... 3-4. Sover nog alldeles för mycket, haha. Men, det är ju sportlov!
 

2013-03-04
02:21:22

Dexter
Tänkte att jag skulle börja sova men jag lyckades fasta i Dexter... Trodde aldrig att jag skulle tycka om serien, brukar inte tycka om kriminalseier, typ. Men denna var grym, och inte en sådan kriminalserie som man kanske skulle kunna tänka sig att den skulle vara.

2013-03-02
01:02:09

Spel & rastlöshet
Har förutom att vart hemma och ätit tacos, spelat Tera hela jävla dagen. Först nu blev jag less, för att det blev svårt. Åh, känner mig lika rastlös idag som igår. Förutom det så har jag jävligt ont i benen, suck.

2013-03-01
03:42:44

Nattuggla
Här sitter jag och är uppe sent... Har spelat sims och fastnade sedan i att göra en spellista på youtube med videor av 80-tals låtar för våran klassfest nästa vecka. Vi tänkte ju ha en hippieinspirerad fest men nu vart det 80-tal istället för att vår kära klasskompis som åker iväg till Afrika idag (fredag) också ville vara med på hippiefest. :) Vad taskiga vi är som hittar på massa när inte hon är här, men, men.. Så kan det vara när man åker iväg på lov. :D
 
Blev i alla fall sjukt taggad nu när jag höll på att sätta ihop spellistan för nästa vecka, wiiee! Blev ganska många låtar, kanske för mycket, 72 stycken vilket tar mer än fem timmar att spela upp. Nå, hellre för mycket än för lite.